Osteopathie bij koeien

In het 3e jaar van mijn opleiding tot osteopaat voor dieren heb ik een thesis geschreven met als onderwerp 'De osteopathische visie op de lactatie van melkkoeien'.

Deze thesis was theoretisch geschreven en ging in op de vraag of osteopathie kan helpen bij verminderde melkgift en dat is zeker een mogelijkheid. Maar ook andere problemen bij koeien kunnen d.m.v. osteopathie verholpen worden, denk hierbij aan kreupelheid, hormonale problemen zoals abnormaal tochtigheidsgedrag en niet drachtig worden.

Osteopathie bij koeien is in Frankrijk al vrij ver, in Nederland staat het nog in de kinderschoenen.  Ondanks dat mijn onderneming 'Paard en hond in balans' heet, behandel ik ook koeien. Ook de koe kan uit balans zijn en dit kan voor de nodige problemen zorgen. 

Een behandeling kost 60 euro per koe, exclusief eventuele kilometervergoeding. Buiten een straal van 20 km rond Voorthuizen (Gelderland, 3781) vraag ik € 0,30 per kilometer. 

Het is van belang dat de koe het enigszins gewend is om over haar lijf aangeraakt te worden. Een koe die dit niet gewend is, zal spanning in haar lijf hebben en door die spanning kan ik eventuele blokkades niet goed verhelpen. 

Voor meer informatie over osteopathie bij koeien kunt u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

Gemaakt met Mozello - de meest gebruiksvriendelijke websitemaker ter wereld.

 .