Honden en osteopathie


Wat goed dat u aan het rondkijken bent om uw hond te laten behandelen door een osteopaat. Uw trouwe viervoeter verdient immers het beste.

Net zoals wij mensen, kunnen ook honden weleens last hebben van hun lijf. De oorzaken hiervan kunnen legio zijn, denk bijvoorbeeld aan uitglijden, vallen, overbelasting door sport of door overgewicht, etc.

Ik behandel honden in mijn behandelruimte in Voorthuizen. Honden die het gewend zijn om op een trimtafel te zitten, behandel ik soms op tafel, maar meestal kies ik ervoor om de hond op de grond te behandelen. Dit omdat de meeste honden op tafel te gespannen staan en dat is lastig tijdens het behandelen. De hond moet zich lekker ontspannen kunnen voelen. Daarom neem ik ook alle tijd en krijgt de hond tussendoor de tijd en ruimte om even rond te lopen en te snuffelen.

Ik gebruik zachte manuele technieken om eventuele blokkades te verhelpen. De meeste honden vinden dit prima. Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Het kan tot 6 weken duren voor u het volledige effect van de behandeling ziet. Mocht een vervolgbehandeling nodig zijn, dan kan dit na 6 weken na de eerste behandeling.

Na de behandeling heeft de hond vaak enkele dagen rust nodig. Natuurlijk mag u de hond dan nog wel uitlaten, maar druk spelen of sporten is dan even niet verstandig.