Honden en osteopathie en chiropractie


Wat goed dat u aan het rondkijken bent om uw hond te laten behandelen door een osteopaat/chiropractor. Uw trouwe viervoeter verdient immers het beste.

Net zoals wij mensen, kunnen ook honden weleens last hebben van hun lijf. De oorzaken hiervan kunnen legio zijn, denk bijvoorbeeld aan uitglijden, vallen, overbelasting door sport of door overgewicht, verkeerde voeding, etc.

Ik behandel honden in mijn behandelruimte in Voorthuizen. Ik behandel bij voorkeur op tafel maar als de hond erg onwennig en gespannen is op tafel kunnen we op de grond behandelen.  Uw hond krijgt tussendoor de tijd en ruimte om even rond te lopen en te snuffelen. Mocht het echt niet mogelijk zijn om naar mijn behandelruimte te komen, dan kan ik uw hond bij u thuis behandelen.

Ik gebruik (zachte) manuele technieken om eventuele blokkades te verhelpen. Deze technieken komen uit de osteopathie en uit de chiropractie. De meeste honden vinden dit prima, een enkele manipulatie kan even pijn doen, maar geeft direct verlichting van de klachten. Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten. 

Na de behandeling heeft de hond vaak enkele dagen rust nodig. Natuurlijk mag u de hond dan nog wel uitlaten, maar spelen (met andere honden of met mensen) of sporten is dan even niet verstandig. Soms is het nodig om een behandeling binnen 2 weken te herhalen. 

Als u uw hond preventief laat behandelen, dan is vaak 1 behandeling voldoende. Als u uw hond laat behandelen omdat er klachten zijn zoals onregelmatigheid, dan kan het zijn dat 1 behandeling niet voldoende is en dat uw hond nog nabehandeld moet worden. Preventie is het beste, laat uw hond elk jaar of elk half jaar nakijken door een osteopaat.